Sala de Tradiții și obiceiuri

Se aduc în atenția publicului vizitator expoziții și reportaje despre activități meșteșugărești, păstrate și date mai departe de la o generație la alta precum și mediile de promovare ale acestora la nivelul global.
Ceramica de Horezu, un tip de ceramică românească tipic orașului oltenesc Horezu, inclusă în lista Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO. Ceramica este în culorile specifice galben și roșu, decorată cu motive inspirate din flora şi fauna din împrejurimi, cocoșul fiind simbolul dominant.
Vase de ceramică de Corund, cu desene florale și zoomorfe stilizate
Vase de ceramică de Marginea, specifice comunei Marginea din județul Suceava, fiind caracterizate prin culoarea neagră a ceramicii. Pagină realizată cu sprijinul domnului Michel Gavaza, președinte Asociația Soleil de l'Est.
Ateliere de vopsit lâna și de țesut "scoarța" , realizate în satul Clișova Nouă, Orhei. Galerie foto din arhiva Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală
Colindători din Boscana, raionul Criuleni
Obiceiul dăruirii mărțișorului
Categoria cuprinde galeria foto din arhiva Muzeului Textilelor (FARZ), reprezentând  expoziția și conferința organizată în cadrul Institutului Cultural Român, din New York. Expoziție a fost denumită "Semnificația broderiilor portului popular"
Galerie foto din arhiva Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală
Galerie foto din arhiva Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală
Galerie foto din arhiva Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală
Atelierul de cusut straie tradiționale - Ia moștenirea neamului româneasc Galeria foto Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Bartolomeu” Frankfurt am Main